Weerbaarheidstraining 2024-01-14T11:09:25+00:00

Wat doen wij?

Sterk Trainingen werkt onder andere met de visie die is ontwikkeld door het Rots en Waterinstituut. Om ‘sterk in je schoenen te staan’ moet je ook letterlijk stevig staan. 80% van weerbaarheid bereik je door uitstraling! Vanuit een stevige, stabiele basis creëer je rust en overzicht. Vanuit rust kun je veel beter een weloverwogen keuze maken, hoe je met een specifieke situatie om wilt gaan. Er wordt daarom in de training veel aandacht besteed aan de lichaamshouding en signalen die je hiermee uitzendt.
In het programma “De reis van de Held” leren we je om doelen te stellen en daarop te focussen.

Daarnaast geven wij “de Lefdag”. Dit is een dagprogramma voor groepen, waarbij we in de ochtend een gevarieerd programma doen om mensen met elkaar te verbinden, waarna we in de middag “over de streep” te gaan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Goed voor teambuilding, maar ook om verbinding te maken in je groep op school, om een mooie start te maken in de Gouden Weken bijvoorbeeld!

Check voor een impressie onze socials: klik boven aan deze pagina op    (sterk trainingen)
of vind ons op  Instagram          sterk_trainingen       

Voor wie?

Voor iedereen van 10 tot > 100 jaar.

Rots staat symbool voor zelfbescherming, voor bewustzijn van de eigen mogelijkheden en je persoonlijke levensweg (verharden, verhoudt zich met karate).

 • zelfvertrouwen
 • doelgericht zijn
 • denken aan jezelf
 • zelfbeheersing
 • weten wat je wilt
 • staan voor je mening
 • durven en doen

Water staat symbool voor vriendschap, respect en communicatie (het mee gaan in de beweging en flexibel zijn, verhoudt zich met T’ai Chi)

 • aardig zijn
 • hulpvaardig
 • denken aan een ander
 • contact maken
 • creatief zijn
 • flexibel
 • luisteren

Door fysiek de verschillen tussen je ‘rots en water’ eigenschappen te ervaren, kan de vertaalslag worden gemaakt naar verbale communicatie. Soms is een rotshouding noodzakelijk. Vaak is een waterhouding net zo effectief. Beiden worden in de training geoefend.

Wat leer je?

Doelstellingen

 • Het stellen van doelen en de focus daarop
 • Het leren bewaken van eigen grenzen
 • Het leren omgaan met grenzen van anderen
 • Het vergroten van communicatieve vaardigheden
 • Het verhogen van assertiviteit en weerbaarheid
 • Het vergroten van zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie

Aspecten

 • Stevig staan: je bent sterker dan je denkt!
 • Ademkracht: inspanning en ontspanning
 • Stoten & trappen: fysieke oefeningen op een stootkussen, leuker dan je denkt!
 • Voor jezelf opkomen: vanuit rust en zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal: wat straal jij uit en herken je lichaamstaal bij de ander?

En nog veel meer!!!!

De werkwijze

In het programma wordt gewerkt vanuit een psycho-fysieke didactiek. Vanuit een fysieke invalshoek –met veel oefeningen en spel – worden mentale, sociale en fysieke vaardigheden geleerd. Deze vaardigheden zijn toepasbaar in alledaagse situaties. De opgedane ervaringen worden in korte kringgesprekken besproken.

Het is altijd mogelijk om een training individueel te doen, deze training bestaat uit 7 lessen, voor u zelf of uw kind, inclusief een eindverslag.

Groepstrainingen starten bij voldoende aanmeldingen. In dat geval wordt er gewerkt met een groep van max. 12 deelnemers, met een vaste trainer. De training bestaat uit 7 á 8 bijeenkomsten.

Weerbaarheidstraining versterkt je zelfvertrouwen en verheldert je visie op jezelf en anderen op een positieve manier. Wie ben je en wat straal je uit?

Referenties

Juli 2023

Doordat wij samen (als stel) tegen bepaalde dingen aanliepen in en om onze relatie heen, hebben wij besloten om de reis van de Held training met rots en water elementen bij Gerson te volgen. Tijdens het startgesprek voelden wij ons gelijk op ons gemak, waardoor de keuze om dit te doen nog gemakkelijker werd. Uiteindelijk zijn wij er zoveel sterker door geworden en was elke les ontzettend leerzaam. Ook gaf Gerson ons gelijk het gevoel om onszelf te zijn, zonder oordeel.Gerson voelde goed aan waar wij persoonlijk tegen aan liepen, en kon dat op een fijne manier meenemen in elke te volgen les.Wij raden deze training eenieder aan. Het maakt sterker en verbind je in de relatie tot elkaar.Anoniem en Anoniem. juli 2023
_________________________

November 2022

Dit is een goede cursus om jezelf te leren kennen en erachter te komen tot waar je toe in staat bent.Je leert doelen te stellen voor jezelf en hoe je die waar maakt. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om op jezelf te vertrouwen en situaties te accepteren die je niet kan veranderen. Voor iedereen die worstelt met zichzelf over wat je wilt in het leven, raad ik deze cursus zeker aan!Julian Sluiter, 25 jaar

___________________

Augustus 2022

Leren, geloven, bewust te worden van je eigen kracht. Zien & ervaren dat dit in jezelf zit en dat je hierop kunt vertrouwen. Ik ben in beweging, onderweg, heb meer rust en balans. Ik verval af toe in mijn oude gewoontes en gebruiken, maar dat hoort ook bij mij en dat mag, het is oké. Geleerd dat het belangrijk is om de situatie of het moment waarin je zit te accepteren en liefdevoller naar jezelf te kijken. Focus op datgene wat er echt toe doet!
Anoniem
___________________

Juni 2022

Toen Gerson kwam met de vraag of ik een stukje wou schrijven voor de website,  had ik wel iets van  mmm moet ik dat wel doen? Wat zullen de
mensen dan denken als ze het stukje gaan lezen? Nog geen minuut later dacht ik: JA dit ga ik doen! Ik ben tenslotte naar Sterk Trainingen
gegaan om te werken aan mijn onzekerheid en maling te hebben aan wat andere mensen van mij denken.
‘Ik leef mijn eigen leven volgens mijn eigen regels’, dat is mijn zin, die ik de laatste tijd regelmatig tegen mijzelf zeg. Dit ook pas na de hulp van Gerson, die heeft mij geleerd hoe je stevig moet staan als een rots, maar je ook af en toe mag mee bewegen, zoals water.

Hoe straal je zelfverzekerdheid uit: door middel van lopen en geloof mij, ik heb het getest in een drukke winkelstraat en het werkt?! Wat je houding al niet kan doen. Maar ook: hoe geef je je grenzen aan, aan jezelf maar ook aan anderen. Zeg af en toe nee tegen anderen en ja tegen jezelf.  Doe wat jezelf wil ook al krijg je tegengeluiden te horen van de mensen om je heen. Laat je zelf niet van je doel afleiden. Dit alles gaat natuurlijk niet in 1 x. Stap voor stap ga je verder in je proces om uiteindelijk je doel te halen. Het wordt duidelijk uit gelegd met tekeningen, filmpjes en oefeningen.
Kortom: ik heb veel geleerd en elke dag leer ik nog bij.
Ik raad het dan ook iedereen aan. Heb je hulp nodig, zet die eerste stap, dan ben je al op de goede weg!  Ik ben echt blij dat ik de eerste stappen heb gezet om mijn doel en volgende doelen te gaan halen. Gerson, super bedankt voor je geduld, luisterend oor en de handvaten, die ik de rest van mijn leven zal  gaan gebruiken.

RvW juni 2022

___________________
Onze zoon had net dat beetje meer zelfvertrouwen nodig. Gerson luistert echt en hoort waar de behoefte ligt. Huiswerkopdrachtenom inzicht in je situatie te krijgen. Handvatten om in de praktijk toe te kunnen passen. Deze combinatie met de fysieke lessen heeft onze zoonheel goed vooruit geholpen. Hij is blij dat hij de lessen gevolgd heeft.
V, december 2021
___________________

Deze training is een echte aanrader voor iedereen die op een actieve manier weer sterker in het leven wil komen te staan. Geen diepe of zware psychologische gesprekken maar wel waardevolle lessen die inzicht geven en mij geholpen hebben om weer gemotiveerd en uitgedaagd te worden, om doelen te stellen en het leven weer positief tegemoet te gaan! Gerson is een integere, fijne trainer waar je je direct bij op je gemak voelt.
Kortom, heb je een steuntje in de rug nodig, voel je je onzeker, of ben je je focus even helemaal kwijt? Dan raad ik deze training absoluut aan!
M, april 2021
___________________

Mijn zoon vertelde al in de auto dat hij zich vertrouwd voelt bij Gerson na het intakegesprek en de proefles. Het kennismakingsgesprek was rustig en duidelijk, en Gerson heeft oog voor het kind. In 10 lessen is mijn zoon veranderd. Hij kreeg huiswerk mee en kwam na de lessen enthousiast terug.  Soms vertelde hij wat hij ervaren had. “De reis van de Held” heeft mijn zoon verder gebracht en zijn hulpvraag beantwoord. Evaluatie en eindverslag waren duidelijk beschreven. Gerson, bedankt voor je hulp! D & I, oktober 2020

___________________

Tijdens en na het volgen van de weerbaarheidstraining leer en ervaar je elke keer weer tot jezelf komen. In een goed opgebouwd programma met theorie en spel nemen Gerson en Renate je mee in de Reis van de Held. In elke les is er ruimte om je eigen gevoelens te delen en wordt dit goed omgebouwd naar tips en doelen waarmee je verder kan gaan. Dennis (30),  juli 2019
_________________

Gerson en Renate hebben echt aandacht voor je. In de paar weken ga je bezig met je eigen doelen. Tijdens de lessen krijg je goede informatie en door de actievere oefeningen ervaar je zelf ook wat je kunt en leer je het toepassen! Ik ga met meer zelfvertrouwen en meer ontspannen door het leven.   Julia (23), juni 2019
_____________________
Ik heb de rots- en watertraining met heel veel plezier gevolgd. Gerson en Renate zijn heel goed in het doorzien van je remmingen en weten op fijne en veilige manieren die blokkades van je weg te nemen en je vertrouwen te geven in je eigen kracht en uitstraling. De setting is heel fijn, warm en geïnteresseerd, waardoor het een veilige omgeving wordt om jezelf te zijn. Zodat je alle tips en tools kunt krijgen om bewuster te worden van wie je bent, wat je doet en hoe je dit kunt versterken. Absolute aanrader ! Nathalie (40), juli 2018
__________________
Ik ben altijd met veel plezier naar de training gegaan. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en soms dacht ik: wat een gekke oefeningen! Maar het heeft me wel sterker gemaakt en ik kan nu beter mijn eigen grenzen aangeven. Sandra (18), augustus 2018
___________________
Wij merken, mocht dat nodig zijn, dat onze dochter sneller haar rust kan terug vinden.
Ze probeert meer voor haar zelf op te komen.

Ouders Irene (8), februari 2018

Is je interesse gewekt? 

Je kunt jezelf, je kind, je pupil of cliënt aanmelden voor een vrijblijvend intake-gesprek.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.